Hő- és felületkezelés

Hő- és felületkezelés

Megfelelő kezelés a megfelelő felhasználáshoz

Az anyagban ébredő feszültség 75%-a a gyártás során keletkezik, a megmunkálás során többször kezeljük a szerszámot, biztosítva a tartós és pontos eredményt.

Cél a munkabíró képesség időtartalmának és hasznosságának növelése.

Megfelelő kezelést a megfelelő felhasználáshoz!

A  Q.P.P., számára fontos a jó minőségű és méretpontos alkatrészek tervezése és gyártása. Cégünk kiemelt figyelmet fordít a gyártást megelőző és a gyártást követő elő-és utómunkálatok helyes megválasztására, precíz elvégzésére. A sikeres anyagválasztás és a megfelelő feszültségmentesítő eljárás jelentősen megnöveli a termék élettartalmát, ugyanis az anyagban lévő saját feszültségek (például kovácsolás után), jelentősen gyengíthetik az anyag terhelhetőségét.

A jól feszültségmentesített alapanyag megmunkálása során kevésbé vetemedik, méretpontosabb alkatrész gyártható. Cégünk tapasztalatai szerint, a gyártást követő utómunkálatok is ezen eredményeket igazolják. Egy jól megválasztott hőkezelési és hegesztési technológia, vagy éppen a nagy kopásállóságot és hőállóságot biztosító bevonat készítése többszörösére növelheti az adott termék munkabíró képességét.

A  Q.P.P. HUNGARY ezen tapasztalatokra,  építve végzi a hő-és felületkezelési eljárásokat, a megrendelői igények maximális kielégítésére törekedve.

  • térfogati hőkezelés
  • termokémiai hőkezelés
  • bevonatolási eljárások
  • különböző hegesztési technológiák
  • csiszolás, polírozás, gravírozás

Galéria